Jednostavan i lak recept za domaći gulaš

  • Autor: Budoar

  • 09. mart 2018.

  • 13:06

Pročitajte kako jednostavno da napravite gulaš da bude baš onakav kako ga prave naše mame.

Jednostavan i lak recept za domaći gulaš
Foto: Pixabay/RitaE
Sastojci:
500 gr crnog luka
500gr junetine isečene na kocke
2-3 kašičice aleve paprike
3 lista lovora sušenog
1 kašičica kima
1 kašičica peršuna sušenog
 200ml paradajz soka
Prstohvat bosiljka,soli  i bibera

Za prilog pire krompir ili barena testenina.

Priprema:

Crni luk iseckajte, pa propržite na malo ulja u šerpi,dok ne pusti vodu i omekša.
Kad ste propržili luk, dodajte vode i dinstajte, uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Dodajte isečeno meso,zatim dodajte: alevu papriku,lovorov list,kim,peršun. Prodinstajte par minuta sve zajedno uz mešanje i prelijte vrućom vodom. Kuvajte na srednjoj vatri sat vremena, uz povremeno dodavanje vode koja je prethodno  uvrila.Posle sat vremena kuvanja posolite gulaš po ukusu i dodajte paradajz sok, promešate, dodjate bibera i bosiljka, kuvate još 15 minuta ,zatim isključite ringlu i ostavite gulaš poklopljen na ringli još neko vreme.

Posluživanje:

Uz gulaš možete obariti makarone ili pire krompir (pre služenja izvadite lovorov list).

Komentari