Pogledajte koja smo dva VRHUNSKA SPECIJALITETA s brokolijem pripremili za vas!

  • Autor: Budoar

  • 13. mart 2018.

  • 14:00

Ukoliko vam dolaze gosti na ručak, a želite da ih oduševite laganim i jednostavnim jelom, koje je ujedno i izuzetno zdravo i hranljivo, pročitajte šta smo pripremili za vas.

Pogledajte koja smo dva VRHUNSKA SPECIJALITETA s brokolijem pripremili za vas!
Foto: Pixabay/Silviarita
 Tart sa brokolijem, šparglama i tikvicama

SASTOJCI:

Pakovanje lisnatog testa
2 srednje zelene tikvice
1 manja glavica brokolija
4 čena belog luka
3 špargle
200g kozjeg sira
So,biber


PRIPREMA:

 Lisnato testo razvaljati oklagijom i staviti u okrugli pleh obložen papirom za pečenje. Testo odozgo izbockati viljuškom. Brokoli tikvicu i špargle oprati, očistiti, iseći na komadiće, ne preterano sitno.

 Povrće naslagati preko testa, dodati pasirani beli luk, izmrvljeni sir, posoliti i pobiberiti po ukusu, i peći u rerni na 220 stepeni oko pola sata. Izvaditi iz rerne, malo ostaviti da se pšrohladi i poslužiti.

 Krem namaz od brokolija i bosiljka


SASTOJCI:

250 gr brokolija
50 gr lešnika
Čen belog luka
70 gr parmezana
Šaka svežeg bosiljka
5 kašika maslinovog ulja
So, biber

PRIPREMA:

 Brokoli oprati, iseći na cvetove i kuvati u ključaloj posoljenoj vodi 10 minuta. Kad brokoli omekša, odmah ga prebaciti u ledenu vodu, ohladiti i ocediti. Lešnike kratko tostirati u suvom tiganju, a bosiljak oprati i prosušiti.

 U blender staviti lešnike, bosiljak, parmezan, čen belog luka i dve kašike ulja, miksati dok se sastojci ne sjedine.
Dodati brokoli, so, biber pa miksati dok se ne dobije glatka i kompaktna smesa. Po potrebi dodati ulje, ili kašiku- dve vode.

PRIJATNO!

Komentari