5 grešaka koje pravite kada ČISTITE LICE

  • Autor: Budoar

  • 16. maj 2018.

  • 09:00

Evo kako da izvučete maksimum od vašeg dnevnog čišćenja LICA.

5 grešaka koje pravite kada ČISTITE LICE
Foto: Pixabay/joe137
 Pranje lice izgleda prilično jednostavno, zar ne? Poprskate malo vode po licu, trljajte malo sapun i isperite. Ali da biste izvukli maksimum iz svakodnevne rutine čišćenja, potrebno je malo više pažnje i razmatranja.

 Pravilno čišćenje lica sprečava izbijanje akni, može poboljšati zdravlje kože, a može čak i smanjiti zapaljenje kože.


Greška # 1: Zaboravite da operete lice pre spavanja


 Čišćenje lica noću prvo pravilo kada se radi o nezi kože, a to važi i ako ne nosite šminku. Tokom dana prirodna ulja i znoj se akumuliraju na koži. Mi smo izloženi okolini, što znači da se na našem spoljašnjem sloju kože skuplja prljavština i zagađenje. Neuklanjanje svega, na kraju dana može izazvati iritaciju kože, upale i akne.


Greška # 2: Preskakanje jutarnjeg čišćenja


 Možda mislite da čišćenje vaše kože pre nego što odete u  krevet je sve što vam treba da se probudite sveže, ali još jedno čišćenje ujutro je dobra ideja. Prljavština iz jastučnice može da se preseli na vaše lice dok spavate, čak i ako često perete jastučnice. Dok se i okrećete noću, bakterije iz vaše pljuvačke i ulja iz vaše kose lako se prenose na vaše lice i oči. Čak i brzo ispiranje ujutru dovoljno je da osvežit kožu i omogućiti najbolju apsorpciju drugih proizvoda za negu kože koje primjenjujete.

Greška # 3: Previsoka temperatura vode


 Vruća voda nije prijatelj vaše kože, posebno za područje osetljivo kao vaše lice. Ekstremne temperature, kao što su vrući, parni tuševi ili topla voda, mogu prouzrokovati dilataciju krvnih sudova i lomljenje delikatnog tkiva. To znači da će se vaša koža isušiti brže i ostati bez eltičnosti. Umesto toga, koristite mlaku vodu za pranje lice.

Greška # 4: Koristite sapun za čišćenje lica

 Ako ste dovoljno srećni da nemate osetljivu kožu, pa pomisite da možete uzeti bilo koji sapun i umiti lice, prevarili ste se . Oštri sapuni uklanjaju prirodne hidratore sa kože, što može ostaviti lice upaljeno i crveno sa slomljenim krvnih sudovima. Umesto toga, preporučuje se upotreba nežnih sapuna i emulzija za čišćenje, koji poštuju pH bilans vaše kože.

Greška # 5: Pilingujete lice više od dva puta nedeljno

 Piling može pomoći u uklanjanju mrtvih ćelija koje se akumuliraju na površini kože radi poboljšanja sjaja kože, ali preterivanje može dovesti do mikroskopskih povreda u spoljašnjem sloju kože, koje dovode do upale i iritacije.


Komentari