Da li vas ispijanje KAFE sprečava da skinte VIŠAK KILOGRAMA?

  • Autor: Budoar

  • 14. maj 2018.

  • 07:17

Odlučili ste da skinte po koji kilogram viška i čvrsto ste rešili da obraćate pažnju na svaki zalogaj koji unosite u sebe.

Da li vas ispijanje KAFE sprečava da skinte VIŠAK KILOGRAMA?
Foto: Pixabay/grafmex
 Brojite kalorije i disciplinovani ste, ali vaga nikako ne pokazuje manje brojke? Možda je za manjak rezultata kriva kafa? Kada kažemo kafa, ne mislimo na tursku kafu koju pijete bez mleka i šećera, ali ko može da odoli ovim dodacima?

 Kafa sa mlekom, šećerom, šlagom i drugim dodacima koje je čine ukusnijom jesu vaš neprijatelj u borbi sa viškom kilograma.

 Nutricionisti savetuju da količina kafe u standardnoj šolji ima isti efekat kao i velika šolja kafe, i da dodaci koji unosite sa velikom šoljom kafe mogu uticati da osećate npr. nadutost zbog količine mleka u njoj. Istraživanja da je razlika velika kada se odlučite da celu godinu pijete malu kafu umesto velike, čak i sa dodacima poput mleka i šećera, možete izgubiti i do 4,5 kg za godinu dana.

 Najbolje rešenje je da pijete običnu kafu iz automata ili da sebi skuvate domaću kafu kad god vam se ovaj čarobni napitak pije i da odustanete od kašičice šećera na koju ste navikli. Kašičica šećera svaki dan tokom godine vam donosi oko 1,5 kg dodatnog unosa šećera za godinu dana.

 Da li ste još uvek za kafu sa šećerom?

Komentari