Zašto je neophodno da spavate na svilenoj jastučnici

  • Autor: Budoar

  • 08. mart 2018.

  • 09:00

Svila je oduvek bila simbol nežnosti i lakoće, baš onakva kakav san svaka od nas priželjkuje. Ipak, postoji još nekoliko razloga da izaberete svilenu jastučnicu i mirno sanjate upravo na njoj…

Zašto je neophodno da spavate na svilenoj jastučnici
Foto: Pixabay/C_Scott
Da li vam smeta što je vaša kosa svakog jutra umršena i suva? Trošite li sate i mnogo para pružajući joj dnevnu negu koju preporučuju svetski brendovi? Postoji trik da vam kosa bude zdravija i lepša bukvalno preko noći.

Trik je izbor posteljine, odnosno jastučnice. Većina žena kupuje pamučnu posteljinu, i spava na pamučnim jastučnicama. Pamučne jastučnice, međutim, nisu najbolje rešenje za zdravu kosu i negovanu frizuru.

Svetski stilisti ukazuju na to da pamučne jastučnice apsorbuju vlagu, što nije dobro za jutarnji izgled vaše frizure. Stručnjaci zato preporučuju svilene ili satenske jastučnice. Ovo je posebno važno za žene koje imaju suvu, oštru i oštećenu kosu.

Svilene i satenske jastučnice preporučuju se i zbog njihove glatkoće, jer su izuzetno nežne prema koži lica i glave. Nakon njihove upotrebe, na licu nećete imati nabore od neravnina, a frizura će buti mnogo postojanija za naredni radni dan.

Zbog toga vaša noćna nega lica i kose, uz redovno korišćenje prirodnih maski od gline, maslinovog ulja ili svežih jaja, svakako treba da bude i miran san na glatkoj svilenkastoj podlozi, poput princeze bez zrna graška.

Za dodatnu negu kose preko noći, i podsticanje na brži rast, pogledajte još 1 savet:

Komentari