20 činjenica koje niste znali o Merlin Monro

  • Autor: Budoar

  • 09. mart 2018.

  • 21:00

Šta je Frenk Sinatra poklonio Merlin Monro, koja poznata pevačica je kupila njen klavir za neverovatnih 30 miliona dolara, pročitajte ovde!

20 činjenica koje niste znali o Merlin Monro
Foto: Epa/Koen Van Weel
1. Malo je poznato da je Merlin Monro bila relativno slabo plaćena. Jane Russel je bila 10 puta više plaćena od Merlin u filmu "Gospoda preferiraju plavuše". Njena plata za poslednji, nedovršeni film je iznosila 100.000 dolara ( u to vreme Elizabet Tejlor je dobila milion dolara za film "Kleopatra").

2. Jako je teško učila tekst za filmove. Na snimanju filma Neki to vole vruće uzela je 60 minuta  kako bi naučila rečenicu: “It’s me, Sugar”.

3. Hju Hefner je 1992. godine platio 50000£, kako bi bio sahranjen pored Merlin Monro.

4. Po rođenju je dobila ime Norma Džin Mortenson, kršteno ime joj je bilo Norma Džin Bejker. Njeno prvo filmsko ime bilo je Džin Adair, u hotelima se prijavljivala kao Zelda Zonk, a u psihijatrijsku kliniku kao Fej Miler. Tek 1956. godine zvanično je promenila ime u Merlin Monro.

5. Omiljeni slikar joj je bio Francisko Goja. "Veoma dobro poznajem tog čoveka, imamo iste snove", govorila je Merlin.

6. Merlin je pristupila Sajentološkoj crkvi kada je imala 18 godina. Kasnije se dosta bavila alternativnim duhovnim pokretima, da bi 1956. godine, neposredno pre braka sa Arturom Milerom primila judaizam.

7. Posle njene smrti Joe DiMaggio je narednih 20 godina organizovao da se tri puta nedeljno donose ruže na njen grob.

8. Na aukciji 1999. godine, pevačica Mariah Carey je platila 30 miliona dolara za klavir Merlin Monro.

9. Pričalo se da je planirala da se ponovo uda za Joa Di Maggia, koji je nakon njihovog braka prestao da pije, išao je na terapiju i počeo da se zanima za stvari izvan bejzbola.


10. Haljina Merlin Monro koju je nosila kada je pevala "Srećan rođendan, predsedniče" prodata je za neverovatnih 80000£.

11. Mnogo je volela životinje, stalno je imala psa. Njen poslednji pas bio je malteški terijer koji joj je poklonio Frenk Sinatra.

12. Bila je druga žena na svetu koja je vodila sopstvenu producentsku kuću (prva je bila Mary Pickford) i u tome je bila vrlo uspešna.

13. Volela je da šeta potpuno gola. Često je potpuno bez odeće šetala po garderobi, šminkernici tokom snimanja.

14. Bila je miljenica pisaca. Žan Pol Sartr je želeo da ona odigra ulogu histeričnog pacijenta u Filmu Frojd, a bila je i prvi izbor Trumana Kepota za ulogu Holi u filmu Doručak kod Tifanija.

15. Mnogi veruju da je Merlin Monro ubijena. Sumnja je padala na  porodicu Kenedi, CIU, njenog psihijatra, ali do danas njena smrt ostala je misterija.

16. Nikada nije bila nominovana za Oskara.

17. Bila je proglašena za najbolju devojku za reklame na svetu od strane Američke oglašivačke asocijacije 1953. godine. Reklamirala je American Airlines, Pabst pivo, dijet pilule...


18. Njen agent Johny Hyde platio je dve plastične operacije: operaciju hrskavice na nosu i implant u bradi.

19. Na njenu intervenciju Ella Fitzgerald je dobila svoj prvi angažman u noćnom klubu u LA. Ubedila ih je tako što je rekla da će nedelju dana sedeti u prvom redu.

20. Kada je upoznala reditelja Nikitu Hruščova, razgovarali su o Karamazovima, sanjala je da igra Grušenku.

Komentari