Od blogerke do milionerke

  • Autor: Budoar

  • 12. mart 2018.

  • 09:00

Upoznajte najbogatiju blogerku na svetu.

Od blogerke do milionerke
Foto: Pixabay/geralt
 Njeno ime nije poznato starijima od 35 godina, ali svima onima koji prate dešavanja na Instagramu, one je itekako poznata. Ona ima 31 godina, bivši je student prava iz malog grada u blizini Milana. Zove se Chiara Ferragni. Svoj lični blog The Blonde Salad započela je 2009. godine. Devet godina kasnije ona ima 11,9 milona sledbenika na Instagramu, 1,2 miliona na Facebooku i više od 14 miliona poseta na web stranici mesečno. Ona je prva blogerka koja se našla na Forbsovoj listi, a njen biznis model se izučava na Harvardskoj školi biznisa.

"Ja sam potpuno ista u prirodi i na društvenim mrežama. Ljudi su iznenađei kad me upoznaju, što sam lepa i smešna, jer očekuju da sam kučka", kaže Chiara.
 
 Koji je njen savet za dobar selfi? "Potrebno je prirodno svetlo ispored prozora bez senke na licu. Koristim valensia filter na Instagramu i efekat prirodne svetlosti".

Počela je kao bloger, danas kreira odeću i radi na različitim projektima.

Često se čuje kako se tradicionalni i pomalo konzervativni svet mode pobunio protiv blogera i influensera, pa je tako kreativni direktor američkog izdanja magazina Vogue poručio "Napomena blogerima koji menjaju odeću svaki sat-prestanite, molim Vas. Nadjite drugi posao. Ubijate stil".

Chiara se ne obazire na to. Kaže da uprkos tome što joj govore da radi izmišljen posao, ona uživa u svojoj fantaziji.

 Trenutno je trudna, a njen dečko je poznati italijanski pevač Fedez.

Komentari