10 činjenica koje niste znali o DONATELLI VERSACE

  • Autor: Budoar

  • 03. april 2018.

  • 13:13

Zašto Donatella nije htela da učestvuje u produkciji serije American Crime Story?

10 činjenica koje niste znali o DONATELLI VERSACE
Foto: EPA
 Donatella Versace, sestra slavnog kreatora Giannia Versace, zajedno sa njim radila je na stvaranju jedne od najvećih modnih kuća na svetu.
 Kada je Gianni ubijen 1997. godine, Donatella ga je nasledila. Danas je umetnički direktor kuće i potpredsednik kompanije Versace.

1. Rođena je 2. Maja 1955. u Reggio di Calabria. Njena majka je bila krojačica. Donatella je najmlađa od četvoro dece.
2. Gianni je naterao da ofarba kosu u plavu boju.
3. Studirala je filologiju. Dok je Gianni pokušavao da se ostvari u ulozi dizajnera u Milanu, Donatella je pohađala Univerzitet u Firenci. Za to vreme, često je putovala u Milano da pomogne starijem bratu.
4. Donatella je bila Giannieva muza.  “Donatela je bila veoma snažan kritičar”, rekao je jedan od Giannievih saradnika. Kada je kompanija osnovana 1978. Donatella je postala bratov savetnik i potpredsednica. Počela je sa dizajnom početkom osamdesetih.
5. Gianni joj je dao Versus liniju na poklon. Marka je lansirana 1989. godine kao način da se stigne do mlađe publike.
6. Donatella ima dvoje dece. Udala se za modela Paula Becka 1980. godine i sa njim dobila dvoje dece- Allegru i Daniela. Allegra je bila veoma bliska sa Gianniem i nakon njegove smrti pripala joj je polovina kompanije. Daniel je dobio umetničku kolekciju svog ujaka, koja je, kako se navodi, vredna više od 37 miliona funti.
7. Bliska je prijateljica sa Lady Gagom. Lady Gaga i Versace su sarađivale na mnogo načina, tako da njihovo prijateljstvo ne iznenađuje. Lady Gaga je čak napisala pesmu koja je posvećena Donatelli .
8. Dizajnirala je legendarnu haljinu za Jennifer Lopez. 2000. godine, kada je Jennifer nominovana za svoj prvi Grammy.
9. I danas nastavlja da odaje počast svom bratu kroz brend, više od 20 godina nakon njegove smrti. Kolekcija za proleće 2018 nosi naziv “The Versace Tribute Collection”.
Ova kolekcija je poklon životu i radu Giannia. Odajemo počast ne samo njemu kao umetničkom geniju, već i njemu kao čoveku, a pre svega kao mom bratu”, napisala je Donatella.
Na predstavljanju ove revije prvih pet modela nosile su omiljeni Giannievi supermodeli - Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Carla Bruni i Helena Christensen.
10. Uprkos velikoj pažnji javnosti oko serije American Crime Story porodica i modna kuća su saopštili da nisu bili uključeni u ovaj projekat i da je priča dobrim delom zasnovana na fikciji.


 

Komentari