Balenciagine „kroksice“ od 850 $ rasprodate pre zvaničnog puštanja u prodaju

  • Autor: Budoar

  • 07. februar 2018.

  • 16:37

Modna kuća Balenciaga predstavila je svoju novu kolekciju „vazdušastih“ čizama na platformu koje su, izgleda, postale novi trend ove sezone.

Balenciagine „kroksice“ od 850 $ rasprodate pre zvaničnog puštanja u prodaju
Foto: Epa/Javier Etxezarreta
 Letnju kolekciju Balenciaga za 2018/19 obeležila je ni manje ni više nego popularna „crocs“ platforma koja je jedna od najkontraverznijih modnih komada.

 Međutim, čini se da su upravo ove cipele dobile svoju potvrdu u modnom svetu i to od strane renomiranog španskog brenda Balenciaga.

 Cristopher Kane je dizajner koji je među prvima prepoznao potencijal ovog gumenog modnog komada i predstavio ga na letnjoj modnoj reviji 2017.godine, ukrašavajući cipele kamenčićima raznih boja i dimenzija.

 Ali je Demna Gvasalia, ispred brenda Balenciaga, ta koja je predstavila ovaj hit model s platformom od 10 cm na modnoj reviji letnje kolekcije za 2018. godinu.

  Ispostaviće se da su ove "cipele" postale takav hit među tinejdžerima da su bile rasprodate preko Interneta i pre zvaničnog puštanja u prodaju.

 Naime, ovaj model bio je dostupan na websajtu Barneys po ceni od 850 $ 
1. februara 2018.godine, i rasprodat je u roku od nekoliko sati.

 Malo ko je mogao da pretpostavi da će se "cipele" nekada osuđivane od strane modnih dizanjera širom sveta, nazivane još i „patofne“ vratiti na velika vrata uz pomoć Gvasalije, i postati planetarni hit.

Komentari