Revija Alexander McQueen-a za moćnu i prefinjenu ženu #PFW

  • Autor: Budoar

  • 06. mart 2018.

  • 20:42

Gotički elementi, čipka, koža, korseti. Ljubitelji ovog brenda imali su samo reči hvale za ovu neverovatnu kolekciju predstavljenu juče na pariskoj nedelji mode.

Revija Alexander McQueen-a za moćnu i prefinjenu ženu #PFW
Foto: EPA
 U ponedeljak, 05. marta, u prostorijama "Le Carreau du Temple", održana je revija Alexander McQueen-a, koju je potpisala dizajnerka Sarah Burton.

 Pre početka same revije, gostima je pružen vrhunski ugođaj, ne samo zbog samog enterijera već i zbog postavljanja personalizovanih Aran džempera na svaku stolicu. Ovi topli irski džemperi su sušta suprotnost kolekciji ove popularne dizajnerke.

 Kolekcija se bazirala na dramatičnim, fino stilizovanim krojevima. U ponudi su bili : odela, suknje, košulje, ogrtači, i večernje toalete.

 Crni i crveni tonovi
bili su dominantni na samoj reviji, a pruge su definitivno obeležile najveći broj look-ova ovog planetarno popularnog brenda.

 
 Određeni broj odevnih kombinacija bio je u romantičarskom duhu, u stilu viktorijanskog doba i cvetnih čipkastih haljina nežnih tonova, ali prilagođen samoj kolekciji ubacivanjem gotičkih elemenata.

 Sarah Barton odlučila je da još više zagolica maštu fanovima ovog brenda time što će kolekciju obogatiti i kožnim elementima, vatreno crvenim korsetima, i providnim čipkastim suknjama.

 

 Stilista Guido Palau začinio je izgled svih manekenki fenomenalnim frizurama koje su se bazirale na dugim pletenicama, a sam proces pravljenja frizura trajao je poprilično dugo.

 
 Najpre se nadogradnja dodavala na prirodnu kosu modela, radi postizanja ekstremne dužine, zatim se farbala u tamne nijanse a onda i oblikovala.

 Ove pletenice dodatno su pojačavale efekat jakih samostalnih žena koje su same krojači svoje sudbine, a popularni stilista je na tu temu izjavio: "Ima nešto moćno i fetišistički u tome kada žena ima dugu i jaku kosu."


Komentari