ŠTA O MODI MOŽEMO NAUČITI OD OVIH NEPREVAZIĐENIH IKONA STILA?

  • Autor: Budoar

  • 20. april 2018.

  • 20:00

Ove dame su ostavile svoj trag u modnoj industriji a svaka je imala svoj prepoznatljiv look. Pogledajte o kojim ikonama je reč.

ŠTA O MODI MOŽEMO NAUČITI OD OVIH NEPREVAZIĐENIH IKONA STILA?
Foto: Pixabay/skeeze
Neponovljive ikone stila koje su sredinom prošlog veka postavile temelj mode i čiji se koreni vide i danas, svakako služe kao inspiracija današnjim kako kreatorima, tako i blogerkama koje korak po korak učvršćuju svoje mesto u svietu mode.

Odri Hepbern

Bila je slika i prilika svedene elegancije, kako na malom ekranu, tako i van njega, u privatnom životu. U stvari, modni smisao njenih likova često je bio pod uticajem nje same.

Ko bi mogao da zaboravi odelo princeze En u "Roman Holiday", upareno sa dugom suknjom i ravnim sandalama- nešto što je Odri često nosila ili kapri pantalone i baletanke u "Funny Face". A tek velike naočare i malu crnu haljinu u filmu "Breakfast at Tiffanys".

Džeki Kenedi Onazis


Pre Džeki, nijedna žena političara nije odvlačila pažnju od svog supruga. I dok su mnoge oči i dalje bile uperene u Džeka, isto toliko pogleda bilo je usmereno na njegovu lepšu polovinu.

Njeno damsko držanje bilo je prisutno i pre nego što je počela da se pojavljuje u javnosti. Kada se uselila u Belu kuću, Džeki je unajmila poznatog holivudskog dizajnera, Olega Cassinija, koji je uredio njen ormar.

Pored njega, Džeki je rado nosila odeću poznatih dizajnera kuća Diore, Givenchy i Chanel- dizajnera koji stoji iza njenog najpoznatijeg izgleda: roze odelo sa torbom u istom tonu, koje je nosila kada je njen suprug ubijen.

Merilin Monro


Senzualnost je iz Merilinl isijavala na svakom koraku. Čak se pisalo kako su cipele za nju uvek posebno pravljene, kako bi se uvek "njihala" kada hoda.

Tokom kratkog života, Monro je ponela neke od kombinacija koje se smatraju nezaboravnim: prelepa bela haljina, potom satenska pink haljina sa rukavicama u istoj boji, potom bež haljina u kojoj je otpevala numeru "Srećan rođendan gospodine predsedniče".

Princeza Dajana

Evolucija princeze Dajane od stidljive devojke rumenih obraza u modnu ikonu, odigrala se pred očima sveta. Kada se prvi put pojavila pod ruku sa princom Čarlsom, njena odeća je predstavljala mladost, nevinost, ali i nesigurnost u smislu još uvek neizgrađenog stila.

Pravi primer da i sama Dajana nekada nije umela da napravi pravu kombinaciju je njena venčanica- ogromna suknja i preterano dugačak veo u prvom planu. Ipak, modni kritičari su znali da pređu i preko njenih propusta. Kako je Dajani raslo samopouzdanje, tako se menjao i njen modni stil.

 Nakon razvoda od princa Čarlsa, Dajana je postala sklonija nošenju provokativne garderobe i haljina koje su pratile liniju tela, a ponajviše je ostala verna dizajnerima kao što su Valentino, Versace i Chanel.

Komentari