DA LI je zaista moguće razviti TOLERANCIJU NA ORGAZAM?

  • Autor: Budoar

  • 14. maj 2018.

  • 22:00

Ljudsko telo neverovatno je u svojoj moći prilagođavanja i razvijanja tolerancije na različite faktore sredine.

DA LI je zaista moguće razviti TOLERANCIJU NA ORGAZAM?
Foto: Pixabay/C_Scott
Da li je stvarno moguće oguglati na orgazam? I da li je dovoljno promeniti pozu, ili treba razmišljati i o promeni partnera ukoliko više niste zadovoljni kvalitetom svojih orgazama?

Dok vam sa svih strana preporučuju svakodnevan, ili barem redovan seks sa partnerom, postoje glasovi koji tvrde da učestali seksualni odnosi mogu dovesti do težeg dostizanja vrhunca.

Seksolog Nicole Prause odgovara da svako doživljava orgazam na svoj način, i da je vreme potrebno da bi se dogodio naredni orgazam potpuno individualna stvar, koja se ne može smestiti ni u kakve okvire i proračune.

 „Period oporavka” između orgazama samo je deo prirodnog procesa, a nipošto znak razvijanja tolerancije na seksualno zadovoljstvo, ili na partnera.

Ako želite da taj period traje kraće, ili da skratite vreme dolaženja do orgazma, pokušajte da pauzirate nekoliko dana. To će pomoći da tokom narednog seksa orgazam doživite u trenutku kada vam je najudobnije.

Stručnjaci, takođe, podsećaju da je orgazam donekle i mentalni proces, te da uzrok produženog puta do njega često može da bude i preterana misaona fokusiranost i zapitanost kada će se dogoditi.

U ovakvim situacijama, jedino pravo rešenje je da dozvolite sebi da isključite mozak i opustite se, osećajući samo uživanje, a ne i brigu.

Ne zaboravite - orgazmi se dešavaju na raskrsnici snažnog uzbuđenja, i dubokog opuštanja.

Još jedan od načina da sebi olakšate dostizanje orgazma jeste - da dišete.

Zaustavljanje daha u trenucima u kojima očekujete orgazam, može sprečiti da se on dogodi, ili produžiti put do njega.


Komentari