Zašto je GLINA dobra za vašu kožu?

  • Autor: Budoar

  • 13. mart 2018.

  • 07:00

Poznata je već hiljadama godina. Veoma je lekovita, kako za unutršnju upotrebu, kad se pije za čišćenje organizma, tako i za spoljašnju upotrebu za negu lica i tela. Sadrži mineralne soli i oligoelemente. Pogledajte za šta je sve možete koristiti a tiče se nege lica i kože.

Zašto je GLINA dobra za vašu kožu?
Foto: Pixabay/Pexels
 Glina potpuno oslobađa telo od svih nečistoća i toksina. Eliminiše toksine iz tkiva, krvi i limfe. Ona je snažna do te mere da čisti organizam toliko da osoba izgubi neugodan miris znoja. 

 Osim zelene, postoje crvena, žuta, plava i bela, ali definitivno najveću upotrebu ima upravo zelena glina.

 Glina otkljanja probleme sa varenjem, takođe reguliše anemiju. Dokazano je da organizam povećava otpornost na otrove i pojačava imunitet unošenjem gline.

 Takođe pomaže u regeneraciji kože, kao i u lečenju raznih promena na koži, čini je glatkom, nežnom i čistom, a dokazano je da umanjuje bore.

 Zagrejana glina se koristi kao obloga kod reumatizma, artritisa, išijasa i lumbaga.

 Glina se mora koristiti i preipremati jedino DRVENOM kašikom. Nikako nije dobro glinu pripremati u metalnoj posudi ili metalnim priborom. Glina koja se jednom pripremi, može se koristiti samo jednom i više se posle toga ne sme koristiti.

 Mnogo je načina na koji se glina koristi i to zavisi od namene, mi vam donosimo recept za masku za lice od gline (za masnu kožu):

 Pomešajte glinu s malo hladne vode i nanesite je na lice, izbegavajte područje oko očiju.

 Držite 10 minuta pa isperite mlakom vodom.

Ova maska se preporučije osobama sa masnom kožom jer suvu kožu dodatno isušuje.

Komentari