Kako da izgledate elegantno, stilizovano i classy i sa malim budžetom

  • Autor: Budoar

  • 12. mart 2018.

  • 13:00

Prelistajte bilo koji modni časopis, i trebaće vam malo vremena da pronađete fotografiju slavne osobe ili modela na kojoj sve blista i stoji kao saliveno, poručujući - vi, obični smrtnici, ovo nikada nećete moći! Dobra vest je da ne morate plivati u novcu kako biste izgledali kao milion dolara. Sve što je potrebno jeste poznavati nekoliko jednostavnih trikova:

Kako da izgledate elegantno, stilizovano i classy i sa malim budžetom
Foto: Pixabay/StockSnap
1. Uvek nosite ruž za usne

Ako nemate dovoljno vremena i veštine za samostalno šminkanje svakog dana, niti para da priuštite profesionalca, znajte da je sve što vam treba - ruž za usne. Pažljivo odabrana crvena ili ljubičasta nijansa učiniće da izgledate sređeno i skupo.

2. Pletenice podignute u rep, ili klasična punđa

Bez obzira na to kakav je kvalitet ili boja vaše kose, pletenice sakupljene u rep, ili punđu, predstavljaju jeftinu, a efektnu frizuru, koja će, pritom, otkriti vaše lice, i skrenuti pažnju posmatrača na oči, uši i vrat.

3. Uložite u klasičnu garderobu

Niko nije dovoljno bogat da bi kupovao jeftine, a kratkotrajne nekvalitetne krpice. U tom smislu, uvek je bolje da uložite više novca u klasičan kaput, torbu, cipele, košulju, nego da slepo bacate novac na krpice koje će jedva jednu sezonu biti u trendu.

Dobar džins, mala crna haljina, kvalitetan grudnjak, jesu komadi kojima uvek treba povetiti više pažnje, i više para.

4. Kupujte van sezone

Svi već znaju da nije važno samo šta kupujete, već i kada odlazite u šoping. Ako kupaći kupite krajem jeseni, a zimski kaput u aprilu, sigurno ćete za manje para dobiti mnogo kvalitetniju garderobu.

5. Pažljivo birajte jakne

Jakne ne služe samo za utopljavanje, već su jednostavan i jeftin način da bilo koju odevnu kombinaciju učinite elegantnijom.

Dobra kožna jakna i dobar blejzer u potpunosti mogu promeniti vaše držanje i celokupni autfit, ali i način na koji se vi osećate u svojoj garderobi.

6. Negujte svoje nokte

Ne možete ni zamisliti koliko nokti utiču na vaš izgled. Samo negovani i sređeni nokti mogu učiniti da se osećate samopouzdano i izgledate elegantno.

Načini su mnogobrojni, ali sigurno je da ćete za održavanje noktiju uvek moći da nađete para i vremena. Manikir tretmani i različiti gel-lakovi više nisu nimalo skupi, a obezbediće vam bezbrižnost čak i do mesec dana.

7. Potrudite se da u posebnim prilikama zaista blistate

Žene obično greše kada za specijalne prilike biraju odeću koju će "i kasnije, svakodnevno moći da nose".

Zaboravljate na više okolnosti - ko će vas videti baš te večeri, gde ćete sa svim nastallim fotografijama, i - hoćete li se zaista osećati svečano u nečemu što ni sami ne vidite tako?

Dakle, u ovakvim, retkim prilikama - dozvolite sebi da zablistate.

8. Nemojte biti šetajuća reklama

Koliko god se eksplicitno brendiranje vraćalo u modu, ako na sebi imate previše "etiketa", možete izgledati zaista jeftino.

9. Istražite prodavnice jeftine garderobe i second hand prodavnice

U ovim radnjama više od 50% stvari pronaći ćete sa etiketom, a njihov "feler" može biti loše ušiveno dugme, ili nešto što svaka šnajderka može da popravi za vrlo malo novca. Ovde, takođe, možete pronaći brendove koji još uvek nemaju radnje u našoj zemlji.

10. Modni dodaci su ključ

Nakit, i drugi modni dodaci, u stanju su da naprave ogromnu promenu u vašem izgledu. Stilisti preporučuju vintage torbe ili ogrlice "sa pričom". Ako je vaš nakit unikatan, a kreiran i odabran sa merom, sigurno će izgledati efektno i na najjednostavnijoj odevnoj kombinaciji.

11. Napunite garderober neutralnim odevnim komadima

Iako sezonske trendove često karakterišu jarke nijanse, ili upečatljivi dezeni, klasičan stil i elegancija uvek se dovode u vezu sa neutralnim, pastelnim bojama.

Uz to, dobro je imati neutralne pantalone, blejzere, i bluze, kako biste ih mogli što lakše, uspešnije i češće kombinovati, a da ne izgleda kao da stalno nosite jedno te isto.

12. Kada niste sigurni, poverujte crnoj

Crna boja, ako je ne nosite stalno, može na vama izgledati zaista klasično, a i možete je kombinovati sa različitim modnim dodacima. Od male crne haljine, do klasičnih kožnih jakni, ili kaputa, postoji razlog zašto je crna sinonim za stil i eleganciju.

13. Urednost i samopouzdanje

50% dobrog stila čini samopouzdanje, a 50% samopouzdanja izvire iz negovane - čiste, nove, mirisne i opeglane garderobe.

Zato je važno da sve svoje odevne komade redovno održavate, da nikada ne nosite isflekanu garderobu, i da prihvatite peglu kao svog velikog saveznika u izgradnji sopstvenog stila.

Komentari