Modne greške koje prave i najiskusnije dame

  • Autor: Budoar

  • 10. mart 2018.

  • 20:00

Iako postoje i oni dani kada nas je baš briga kako izgledamo, uglavnom se trudimo da ostavimo pozitivan utisak i budemo besprekorno doterane. Ipak, svima nam se desi, pa čak i onim najiskusnijim damama, da ponekad pogrešimo i kupimo nešto što nam i ne stoji baš najbolje ili nam zadaje muke. Ovo su sedam grešaka koje najčešće pravimo u modnim izborima.

Modne greške koje prave i najiskusnije dame
Foto: Pixabay/r_d_verma
 1. Nošenje nakita
Trend nošenja velikih minđuša i glomaznog nakita se vratio u modu, ali dobro pazite šta ćete odabrati uz vašu modnu kombinaciju! Na nekim ženama će veliki nakit izgledati damski i otmeno, dok će drugim damama nošenje istih upropastiti izgled! Nakit birajte tako da se slaže uz odeću, a ponekad lepše i liksuznije izgledaju tanke narukvice i lančići. Zapamtite – nikad ne stavljajte previše nakita na sebe! Birajte ili ogrlicu u paru sa prstenom ili minđuše sa narukvicom!

 2. Crna odeća
Crna odeća jeste elegantna i uvek dobar izbor kada ne znate šta da obućete na nekoj proslavi ili manifestacijama. Takođe, predstavlja dobar izbor za one koji žele da postignu efekat uže figure. Međutim, stalno pojavljivanje u crnoj odeći govori i nešto drugo, mračnije o vašoj ličnosti. Pretpostavljamo da ne želite da ostavite utisak „teške“ osobe, pa ukoliko je ipak to vaš izbor no.1. – modnim detaljima unesite radost u vašu odevnu kombinaciju!

 3. Pogrešan brushalter

Da li ste znale da od izbora vašeg brushaltera zavisi vaše držanje, kao i percepcija o visini, težini i godinama? Pogrešan brushalter utiče na to da se lošije osećate, čime automatski izgledate starije, a vaše loše držanje utiče na to da izgledate niže. Ukoliko nosite brus koji odgovara vašoj građi, uz to i neki ženstveniji model, delovaćete samouverenije, lepše, tanje, mlađe, više...sve što zapravo i jeste!

4. Trendovi po svaku cenu
Robujete li trendovima, verovatno se svake sezone hvatate za glavu i gubite vreme u potrazi za novim aktuelnim stvarima. Da biste izbegli bespotrebno trošenje novca i konstataciju „nemam šta da obučem“, predlažemo vam da kupujete samo one stvari koje vam se zaista sviđaju i u kojima se dobro osećate, bez obzira da li je to sada u trendu ili ne! Ipak je najvažnije da znate da iznesete to što nosite!

 5. Cvetni dezen
Cvetni dezen je ovog proleća moderan, ali sa ovim trendom mnogi znaju da pogreše! Neće svakoj dami dobro stajati cveće na odeći, ali srećom su tu i atraktivne pruge, geometrijski oblici i drugi trendy dezeni. Odaberite onaj koji se uklapa u vaš stil i karakter!

 6. Štikle?

Ukoliko niste od žena koje vole i nose visoke štikle, podhitno promenite mišljenje! Žene koje nose visoke potpetice su ženstvenije i seksipilnije, a osim toga visoke štikle izdužuju figuru. U modu su se vratile one sa špicastim vrhom, ali svakako odaberite one koje savršeno prijanjaju vašem stopalu i u kojima će vam biti najudobnije!

 7. Pogrešan okvir za naočare
Ukoliko je okvir za naočare u skladu sa vašim oblikom lica, to je pun pogodak za vaš outfit. Međutim, kada nosite pogrešan okvir – to može da upropasti celu stvar! Na primer, iako je u „retro“ u trendu - klasičan okvir za naočare retko kome lepo stoji. Ukoliko niste sigurne da će to biti dobar izbor za vas, bolje je da odaberete neki drugačiji i zanimljiviji okvir koji će vam sigurno bolje pristajati!

Komentari