Pre nego što kupite parfem, pogledajte OVE OZNAKE NA BOČICI!

  • Autor: Budoar

  • 16. maj 2018.

  • 13:38

Ove oznake govore vam nešto više o kvalitetu samog parfema stoga je jako bitno da obratite pažnju na njih.

Pre nego što kupite parfem, pogledajte OVE OZNAKE NA BOČICI!
Foto: Pixabay/shahidawan
Niste sigurni šta govore sve one oznake na bočicama? Evo kako da odaberete svoj miris i budete sigurni koji kvalitet ćete dobiti za novac koji dajete.

Čist parfem – Pur Parfum, ima najveću koncentraciju mirisa, najpostojaniji je i najskuplji. Obično je u manjim pakovanjima i retko koji ima pumpicu. Ako na sebe stavite pravi parfem, mirisaćete dan i noć.
 
EDP – Eau de Parfum, parfemska voda, sadrži od 10 do 30 odsto mirisne note, slabije je koncentracije od parfema i prilično jeftinija od njega. Kao i EDT, ima pumpicu, a uz njega ćete lepo mirisati 5 do 8 sati.
 
EDC – Eau de Cologne, kolonjska voda, ima najmanje nota u sebi, tek 2 do 4 odsto, i visok procenat alkohola. Miris će trajati sat do dva, dakle, koliko novca, toliko muzike.
 

EDT – Eau de Toilette, toaletna voda, ima malu koncentraciju mirisne note parfema, od 5 do 20 odsto. Mnogo je slabije postojanosti u odnosu i na parfem i na parfemsku vodu, ali ako je toaletna voda original, obično se ne razlikuje mnogo od parfemske vode. Ipak, miris će se na vama zadržati tek tri sata.
 
Fl. Oz. – Fluid Ounce je tečna unca, odnosno mera za tečnost, naročito na pakovanjima iz Amerike. Jedna unca je isto što i 29,57 ml, 1,7 fl. oz. je 50 ml, a 3,4 fl. oz. je 100 ml.


Komentari