Saznajte da li gajite sindrom Pipi Duge Čarape, i kako da ga prevaziđete

  • Autor: Budoar

  • 13. mart 2018.

  • 09:58

Dođe i taj period kada nas utegnu u blejzere, pokupe nam lokne i čuperke i naviju budilnik za rano jutro.

Saznajte da li gajite sindrom Pipi Duge Čarape, i kako da ga prevaziđete
Foto: Pixabay/Jarmoluk
Ipak, mnoge među nama ne vole sivilo poslovne odeće, ili klasične kombinacije koje dozvoljavaju da na sebi imamo najviše tri boje - belu, sivu i crnu..U najboljem slučaju - teget.

Garderoba koju nosimo utiče i na naše raspoloženje, i  potreba da ona bude vesela može pospešiti čak i poslovni deo dana. I ovde je, međutim, važno pitanje ukusa i dobrog stila.

Da, možete nositi grilonke u boji, a izgledati odraslo. Možete pametno nositi vedre boje, a ne odavati utisak zakasnele Pipi Duge Čarape.

Evo i kako:

- Jedan od načina je da svoj izgled razvedrite grilonkama koje će samo viriti ispod pantalona ili farmerica. Ako odaberete belu košulju, svedenu jaknu ili blejzer i cipele neutralne boje, crvene grilonke učiniće da izgledate manje "svakodnevno", i mnogo kreativnije.

Dakle - crvena kao nagoveštaj veselosti koji budi radoznalost posmatrača.

cib
Foto:Pinterest

- Ako birate neobičnije boje čarapa, kakve su npr. svetloroze, i želite da ih nosite sa haljinom, postarajte se da sve osim njih bude što neutralnije. Roze grilonke odlično izgledaju sa teget haljinom i klasičnim belim plitkim čizmicama.

Dakle - jarko + svedeno.

- Teksas suknje su odlične za uklapanje i povezivanje različitih boja odevnih komada. Možete izgledati trendi i opušteno ako uz nju nosite jarkožute grilonke i pastelnozeleni džemper, a kombinacija će biti sjajno oblikovana izborom dobrih sportskih patika.

Dakle - teksas + patike.

yit
Foto: Pinterest

- Grilonke u boji odlično idu i uz sandale. Prošlo je vreme modne zabrane nošenja sandala van sezone. Sandale više nisu samo za leto, i ne nose se isključivo bez čarapa. Naprotiv! Ljubičaste čarape odlično stoje uz crne sandale, neobičnu bakarno-zlatnu haljinu, a šik izgled upotpuniće veselo dizajnirana torba, koja na sebi ima boju u nijansi vaših čarapa.

Dakle - sandale + smelo šarenilo.

Poruka je jasna, ne odustajte od jarkih boja i veselih čarapa samo zato što ste napunili 30 ili pronašli dobro radno mesto.

Posvetite samo malo vremena odabiru i uklapanju svojih krpica, i shvataće vas ozbiljno, ali će u vama videti i duh i kreativnost koje nikako ne želite da izgubite.


Komentari